RENDICIÓ A LA NEU

RENDICIÓ A LA NEU

Editorial:
GREGAL
Año de edición:
Materia
Narrativa
ISBN:
978-84-17082-24-6
Páginas:
214
Encuadernación:
Rústica
Disponibilidad:
Disponible en 4 días

17,50 €
Comprar

'Rendició a la neu' és una novel·la sobre la Guerra Civil que construeix un relat apassionant d'un tema molt poc tractat: el dels desertors de l'exèrcit republicà. Descriu d'una manera gairebé fílmica el patiment, el dolor i l'infortuni dels seus protagonistes, els germans Batllori, que són mobilitzats i destinats al cos de carrabiners de la República a la Comandància de Puigcerdà.
Junts, opten per desertar de l'exèrcit republicà fugint de la guerra i del seu passat i emprenen el camí de l'exili, però, abans de creuar la frontera, accepten ajudar a evacuar i fugir els membres de la colònia infantil Alba de Ter.
Finalment, arriben a París per separat després de tota mena de dificultats, com ara el camp de concentració de Barcarès. El destí comú es trencarà amb l'ocupació alemanya de la capital francesa. Mentre el Florenci opta per romandre a França i integrar-se a la nova realitat, renunciant a tornar a Catalunya, el Fidel decideix emprendre el retorn en un viatge trepidant per tal de reprendre la lluita antifranquista i d'alliberament nacional.
Finalment, reunits de nou a Barcelona, els esdeveniments tràgics en què es veuen immersos els imposaran una rendició interior que assumiran de manera ben diferent.