MENJARS I MEMÒRIES DEL GUST

MENJARS I MEMÒRIES DEL GUST. LES ARRELS DE LA CUINA VALENCIANA

Editorial:
ONADA
Any d'edició:
Matèria
Cuina
ISBN:
978-84-17638-61-0
Pàgines:
256
Enquadernació:
Rústica
Disponibilitat:
Disponible en 2/3 dies laborables

20,00 €
Comprar

Certament, s'han escrit llibres excel·lents sobre la cuina del País Valencià. Com és lògic, són obres escrites des de dins. En aquestes reflexions pretenem, amb una visió feta des de fora —això sí, amb passió, reflexió i estima—, retornar als elements bàsics de l'alimentació i la cuina dels valencians, tant a través dels productes com dels plats i la seva història, passant per les característiques culturals, antropològiques i, fins i tot, lingüístiques. Per tant, ens inserim dins la tònica d'una cuina sostenible, arrelada a la terra, als seus productes i a la seva història. Bàsicament, la cuina de les dones, dels llauradors i dels pescadors.
És per això que hem estructurat el llibre en tres grans apartats, que, a parer nostre, són la base de l'alimentació dels valencians: “Les verdures i els llegums”, “L'arròs i els cereals” i “El peix i la carn”.
Ho hem intentat fer, a més, des d'una visió no estrictament localista —­que sovint és allò que s'acostuma a fer en qualsevol publicació sobre cuina local—, sinó tenint en compte les cuines del món —de les més pròximes a les més llunyanes—, els viatges i les experiències.

Altres llibres de l'autor

  • RATAFIES
    Titulo del libro
    RATAFIES
    FÀBREGA, JAUME
    Aquest llibre de receptes ens ensenya a fer licors a casa --ratafies, licors d'herbes, d'espècies i de fruites-- per...
    Disponible en 2/3 dies laborables

    7,50 €

  • L'ESSÈNCIA DE LA CUINA CATALANA
    Titulo del libro
    L'ESSÈNCIA DE LA CUINA CATALANA
    FÀBREGA, JAUME
    En aquest llibre, Jaume Fàbrega, un dels crítics gastronòmics més importants dels territoris de llengua catalana, en...
    Disponible en 2/3 dies laborables

    16,50 €

  • TOTES LES SOPES
    Titulo del libro
    TOTES LES SOPES
    FABREGA, JAUME
    La sopa, probablement, és l'aliment cuinat més antic de la Humanitat. El seu origen és al Neolític, quan amb eldesco...
    Disponible en 2/3 dies laborables

    12,50 €

  • FOGONS CALENTS
    Titulo del libro
    FOGONS CALENTS
    FABREGA, JAUME
    Disponible en 2/3 dies laborables

    13,50 €

  • GRAN LLIBRE DE LA CUINA DE LES AVIES
    Titulo del libro
    GRAN LLIBRE DE LA CUINA DE LES AVIES
    FABREGA, JAUME
    Teniu a les mans el gran llibre de referència de la cuina catalana i mediterrània, fruit de molts anys de recerca. N...
    Pendent de confirmar

    25,00 €