BARCELONA, REFUGI DE JUEUS 1933-1958

BARCELONA, REFUGI DE JUEUS 1933-1958. ESCAPANT DEL NAZISME

Editorial:
ANGLE
Año de edición:
Materia
Tradiciones y textos locales
ISBN:
978-84-16139-54-5
Páginas:
160
Encuadernación:
Otros
Disponibilidad:
Disponible en 2/3 dias

25,00 €
Comprar

L'ascens d'Adolf Hitler al poder i l'esclat de la Segona Guerra Mundial va fer que moltes persones i famílies jueves marxessin d'Alemanya i dels països ocupats. Alguns milers van trobar refugi a Barcelona, fos com una escala en el viatge cap a Amÿrica, l'Orient Pròxim o el nord d'Àfrica, fos per quedar-s'hi i iniciar una nova vida acompanyats per la petita comunitat jueva que ja hi havia. Malgrat les dificultats de l'ÿpoca, van acabar sent, ells i els seus descendents, uns barcelonins més.
Aquest és un llibre il·lustrat, on cada capítol explica el context històric i es completa amb els testimonis directes de gran valor de persones que van haver de fugir de l'horror nazi. Amb la voluntat de rescatar uns fets pocs coneguts de la nostra història recent i de fer-los conÿixer perquÿ no s'oblidin, Barcelona, refugi de jueus (1933-1958) serà un llibre de referÿncia imprescindible.
• Una part de la nostra història no explicada fins ara.
• Testimonis directes de persones que van fugir de l'Holocaust.
• Els llibres de temàtica jueva estan tenint molta acceptació pel públic de casa nostra. (Els jueus catalans, de Manuel Forcano i Les set caixes, de Dory Sontheimer).
• Imatges inÿdites d’arxius particulars.

Otros libros del autor