LA MALA PETJA

LA MALA PETJA

Editorial:
DOCUMENTA
Año de edición:
Materia
Narrativa
ISBN:
978-84-16163-32-8
Páginas:
92
Encuadernación:
Rústica
Disponibilidad:
Disponible en 2/3 dias

12,00 €
Comprar

La mala petja és la història d'una colla de bosquetans, d'un territori agrest i d'una època no gaire llunyana on encara es treballava amb les mans. És la història dels últims supervivents del bosc, un grup d'homes bregats per totes les intempèries i per una vida austera i dura, els personatges vernacles dels boscos de la Garrotxa. La convivència mútua va deteriorant-se, creix la tensió i creixen també els mals pensaments i les males arts dels protagonistes, es mastega el drama.
Els personatges peculiars que conformen el nucli dur de la brigada, una taverna acollidora i hostil, un capellà de les muntanyes sense gaire vocació i el paisatge volcànic que amb la seva força condiciona la vida dels seus habitants, són els veritables protagonistes d'aquesta narració.


Aquesta novel·la curta és una contínua reflexió f ilosòf ica sobre el fet de viure, sobre la condició humana i sobre el llenguatge i les paraules, i sobre el que passa quan no s'utilitzen per treure fora els sentiments i les emocions
-------
La novel·la és un exemple d'aquesta incorrecció política i de dir les coses tal com són, malgrat que no agradi als benpensants moderns.
-------
Jon López de Viñaspre va néixer a Bilbao i ha guanyat nombrosos premis de narrativa, ha sabut mostrar-nos, amb una certa nostàlgia i molta força, aquesta Garrotxa profunda ja desapareguda i també uns homes, un temps i una terra que coneix amb profunditat.