L'APOSTA MUNICIPALISTA: DE LES BULLANGUES A LES LLUITES ACTUALS PELS MUNICIPIS L

L'APOSTA MUNICIPALISTA: DE LES BULLANGUES A LES LLUITES ACTUALS PELS MUNICIPIS L. DE LES BULLANGUES A LES LLUITES ACTUALS PELS MUNICIPIS LLIURES A CATALUNYA

Editorial:
VIRUS EDITORIAL
Año de edición:
Materia
Ensayo
ISBN:
978-84-92559-61-9
Páginas:
200
Encuadernación:
Rústica
Disponibilidad:
Disponible en 4 días

16,00 €
Comprar

Arreu es multipliquen les experiències populars que volen canviar les coses. Per aconseguir-ho comencen pel que és més proper, l'autogovern. Sota aquesta «aposta municipalista» s'arremolinen diferents elements de política local en forma de candidatures alternatives forjades per la societat civil.

En aquest sentit, Catalunya té una tradició particular arrelada a la proposta federalista i de municipi lliure de Pi i Margall. De forma menys institucional, la trobem tant en el protagonisme anarquista durant les vagues de lloguer i lluites del segle passat com en l'autogestió de la Revolució de 1936. Més recentment, quan encara era inquestionable el règim del totxo, l'experiència de les CUP o les candidatures del Vallès (entre d'altres), han posat sobre la taula l'alternativa d'un municipalisme emancipador.

Tard o d'hora aquests projectes hauran de bregar amb les institucions. Així doncs, hi ha dues tensions que tiben de manera recurrent la seva existència: una, entre els moviments i els partits; l'altra, dins la temptació de la gestió política.

No obstant, l'actual implosió del règim de la Segona Restauració espanyola ha deixat al descobert una estructura corcada i amarada de franquisme. Aquest llibre constitueix una fórmula col·lectiva d'organitzar una mirada al passat, de reflexionar sobre les possibilitats i limitacions d'aquestes alternatives, per a pensar, en definitiva, un present emancipatori.

Otros libros del autor

 • L'ANARQUISME FET DIFERECIAL CATALÀ
  Titulo del libro
  L'ANARQUISME FET DIFERECIAL CATALÀ
  DÍEZ RODRÍGUEZ, XAVIER
  Anarquisme i Catalunya són dos conceptes que la història universal ha aplegat. Internacionalment Barcelona és conegu...
  Disponible en 4 días

  9,00 €

 • ESPAI DE DISSIDÈNCIA
  Titulo del libro
  ESPAI DE DISSIDÈNCIA
  DÍEZ RODRÍGUEZ, XAVIER
  Descatalogado

  20,00 €

 • BANDERES DELS NOSTRES TIETS
  Titulo del libro
  BANDERES DELS NOSTRES TIETS
  DÍEZ RODRÍGUEZ, XAVIER
  Banderes dels nostres tiets és un recull de quinze relats d'aparent heterogeneïtat pel que fa a temàtica,extensió, g...
  Disponible en 2/3 dias

  16,64 €