PENTAGRAMA 1 ELEMENTAL LLENGUATGE MUSICAL

PENTAGRAMA 1 ELEMENTAL LLENGUATGE MUSICAL. LLENGUATGE MUSICAL

Editorial:
BOILEAU
Año de edición:
Materia
TEXTO Y CUADERNERIA
ISBN:
978-84-15381-73-0
Páginas:
112
Encuadernación:
Otros
Disponibilidad:
estoc disponible

22,00 €
Comprar

Mètode de Llenguatge Musical, estructurat en quatre volums, que cobreix el currículum corresponent al Grau Elemental de forma amena i alhora rigorosa. Deixebles i professors trobaran a PENTAGRAMA els continguts corresponents a cada curs de forma ordenada, progressiva i pràctica. Els conceptes teòrics, que s'hi expliquen de forma concisa i clara, tenen una aplicació immediata en l'abundant material que acompanya cada capítol i que constitueix la columna vertebral d'aquest mètode.

Conscients de la importància pedagògica de la incorporació de les noves tecnologies en l'estudi de la música PENTAGRAMA incorpora un CD que inclou els acompanyaments pianístics de les lliçons de solfeig en sistema Standard Midi File (compatible, per tant, amb tots els programes de música) i també en Àudio.

Cada unitat està estructurada en sis apartats, visualment diferenciats amb la icona corresponent:
TEORIA: Explicació senzilla i bàsica dels conceptes teòrics corresponents a la unitat sense eludir, però, ni la precisió en el contingut ni el vocabulari tècnic imprescindible.
ENTONACIÓ: En aquest apartat es treballa l'entonació progressiva de les set notes constitutives de les escales diatòniques, l'entonació de l'escala cromàtica, l'afinació aplicada als diferents ritmes, la pràctica a una i dues veus, la lectura amb canvis de clau... sempre amb lliçons originals que, ultra el treball específic, tenen com a fil conductor la sensibilització en el correcte fraseig musical.
CANT CORAL: S'hi inclou repertori popular de diferents cultures amb tractament explícit de conceptes com la pulsació, el cànon i l'anacrusa.
RITME: Aquest aspecte importantíssim de l'estudi de la música és objecte d'un treball específic a les pàgines de PENTAGRAMA. S'hi practiquen diversos tipus de polirítmies, tant a nivell individual com col·lectiu, així com ostinatos i cànons rítmics.
DICTATS: Conté una bona quantitat de dictats, tant rítmics com melòdico-rítmics, així com també exercicis especials per al reconeixement d'intervals consonants, dissonants i notes alterades.
AUDICIÓ: Al CD que acompanya cadascun dels volums de PENTAGRAMA es poden trobar nombrosos exemples musicals que il·lustren el timbre dels diferents instruments, tant els de l'orquestra, com els populars i els d'altres cultures. Per altra banda s'hi inclouen fragments d'obres del repertori clàssic de cara a l'estudi de la forma musical i de les diferents agrupacions instrumentals.
L'última part del llibre està formada per un ANNEX. El seu contingut complementa el de les unitats:
§ 36 lliçons de solfeig
§ 35 cançons
§ 5 nadales
§ 18 dictats
§ Guia d'audició
§ Exercicis de lectura harmònica
§ Exemples de notació contemporània
§ Extensió dels instruments
§ Passatemps musicals
§ CANTA, CANTA (Cançó-Sintonia de Pentagrama 1)
§ Funcionament i contingut del CD-ROM (Àudio-Midi)