PIONERES

PIONERES. DONES REFERENTS EN LA TRANSFORMACIÓ DELS COSSOS DE SEGURETAT

Editorial:
FONOLL
Año de edición:
ISBN:
978-84-126977-7-3
Páginas:
108
Encuadernación:
Bolsillo
Disponibilidad:
estoc disponible

16,00 €
Comprar

Aquestes són dotze històries de vida d'unes dones que treballen en mons que tradicionalment han estat d'homes. Hi ha feines que encara al segle XXI estan pensades per homes i per a homes. Bomberes, agents rurals, mosses d'esquadra, tècniques del 112 i responsables de Protecció Civil enamorades de l'ofici expliquen com viuen moments de transformació. Elles
no van tenir referents femenins i han anat obrint camins. Tenen professions en procés de canvi, no només perquè cada cop hi arriben més dones, sinó també perquè busquen canviar paradigmes amb noves maneres de liderar, de fer, d'organitzar-se i de relacionar-se. Dones que s'han hagut de guanyar el respecte.
Professionals, pioneres, emprenedores, mares, solidàries, esportistes i sobretot decidides, vitals i inconformistes que fan feines que canvien en una societat que es transforma. «El llibre ens desafia a explorar i interrogar els prejudicis de gènere i les expectatives socials que han inhibit durant massa temps la plena participació de les dones en els cossos de seguretat i emergències. La feminització en aquest àmbit no només ha proporcionat una diversitat més gran, sinó que també ha repercutit positivament en l'eficàcia operativa i en la millora de les relacions amb les comunitats a les quals serveixen.», del pròleg de Joan Ignasi Elena i Garcia, Conseller d'Interior.