LES PLANTES MEDICINALS DE LA RATAFIA

LES PLANTES MEDICINALS DE LA RATAFIA. DEL LABORATORI A LA CUINA

Editorial:
BASE
Año de edición:
Materia
Dietética-Gastronomia
ISBN:
978-84-16166-24-4
Páginas:
180
Encuadernación:
Cartoné
Disponibilidad:
Disponible en 2/3 dias laborables

22,90 €
Comprar

La present obra, Les plantes medicinals de la ratafia, combina la tradició dels nostres avis amb les aportacions de la ciència moderna. Neix d?un treball en equip en què es fusionen la botànica, la química i la gastronomia. El llibre es presenta en format de quadern de camp i recopila una llista de 148 plantes, amb nombroses fotografies de detall. Per a cada planta s?inclou una fitxa amb el nom científic i popular en quatre idiomes, el període de floració, el principi actiu més representatiu, curiositats i aplicacions, a més a més d?una recepta ràpida i senzilla de preparar.

Partint de la botànica popular, les autores volen revaloritzar les anomenades «males herbes» de la flora mediterrània. Sovint ignorades, desperten un interès creixent per part de la indústria farmacèutica. La majoria són fàcils de trobar i de reconèixer, i fins i tot de cultivar al nostre jardí. Aprendre a identificar-les ens permetrà gaudir del millor licor que ens ofereix la natura.

Aquesta obra ens ajudarà a valorar el patrimoni paisatgístic i cultural que hem heretat dels nostres avantpassats; perquè el coneixement de les propietats terapèutiques i culinàries de les plantes també és cultura. La natura és al nostre abast, no sols per al nostre benestar, sinó com un marc incomparable en què els éssers humans som una peça més. Aprenguem a conèixer-la i respectar-la.