BARÇA I CATALUNYA. TEMPS DE FOSCOR (1936-1961)

BARÇA I CATALUNYA. TEMPS DE FOSCOR (1936-1961)

Editorial:
BASE
Any d'edició:
Matèria
ESPORT-EDUCACIÓ FÍSICA
ISBN:
978-84-19007-23-0
Pàgines:
262
Enquadernació:
Rústica
Disponibilitat:
estoc disponible
Col·lecció:
SIN COLECCION

17,40 €
Comprar

—Com va viure el FC Barcelona la Guerra Civil espanyola? Quins jugadors en van ser víctimes? És cert que hi va haver un acte d'exorcisme a les Corts un cop acabada la Guerra Civil?
—Sabíeu que el Barça va ser ambaixador de la República?
—Com és possible que hi hagués al Barça un membre de la Junta Directiva que es va descobrir que era un torturador i un assassí? Qui era aquest personatge?
—Quins jugadors blaugranes van participar a la Segona Guerra Mundial?
—Què va ser de la família Gamper després del suïcidi del fundador del
FC Barcelona?

Barça i Catalunya. Temps de foscor és la segona entrega d'un treball fet amb tot el rigor on, a més dels autors, han col·laborat de forma desinteressada altres estudiosos de la història del nostre club, aportant dades o revisant-ne els continguts.
Temps de foscor, així com Els orígens de la simbiosi, són publicacions que apareixen per la petició del públic assistent a les conferències del mateix nom, de poder conservar tots els continguts que Frederic Porta, Xavier Gamper i Salva Torres expliquen en aquestes xerrades, amb exposició de les fotos procedents de diferents arxius.
Aquesta segona entrega s'inicia en la final de la Copa d'Espanya jugada a València el maig del 1936 quan a xut de Ventolrà, a les acaballes del partit, Zamora feu una aturada que donà el títol al Madrid contra el Barça i que significà la icònica fotografia del pas d'una era a una altra en el món del futbol.
En aquest exemplar el lector descobrirà la forma de renéixer de les cendres d'un club que, tot i que era a punt de la desaparició el 1939, fou capaç de crear, deu anys després, un dels equips més emblemàtics de la història: el Barça de les Cinc Copes.