LA PARAULA I EL MÓN

LA PARAULA I EL MÓN. ASSAIGS SOBRE POESIA CATALANA

Editorial:
ED.1984
Any d'edició:
ISBN:
978-84-18858-69-7
Pàgines:
288
Enquadernació:
Rústica
Disponibilitat:
estoc disponible
Col·lecció:
PERFILS

20,00 €
Comprar

Si l'home vol reflexionar sobre ell o sobre les coses ha de refiar-se de la paraula. Si l'home vol investigar sobre la paraula acaba pensant en l'home. És en aquesta cruïlla que sempre es troba la poesia: entre l'home i la paraula. En reflexionar sobre la paraula i sobre la nostra paraula, reflexionem sobre l'home que som, sobre l'home actual i sobre l'home en general. No pot ser altrament. L'home i la llengua són dues entitats massa entrelligades, massa interdependents per gosar de no fer-ho així.

A La paraula i el món, Lluís Solà recull diversos assaigs sobre alguns dels autors més destacats de la poesia catalana: Llull, Verdaguer, Alcover, Maragall, Salvat-Papasseit, Bartra, Espriu, Rodoreda, Palau i Fabre, Vinyoli, Anglada, Sampere, Bauçà i Marçal. Els temes de fons de tots els assaigs aplegats en aquest llibre són l'home i la paraula. Implícita hi ha la convicció que la poesia és un dels llocs on encara es manifesten i es revelen amb més veracitat aquestes dues qüestions, que, al capdavall, no són sinó una única qüestió.

Lluís Solà (Vic, 1940) ha estat membre fundador i director de la revista de poesia Reduccions (1977). Ha fundat i dirigit el Centre d'Osona de l'Institut del Teatre i el Centre Dramàtic d'Osona. És autor i director de teatre. Ha dirigit obres de Brossa, Strindberg, Èsquil, Yusaki Zeami, etc. Ha presentat espectacles de poesia de Verdaguer, Bartra, Bauçà, Riba, Vinyoli i altres poetes. Ha estat professor als tres nivells de l'ensenyament, activitat que considera una experiència capital. És Premi Cadaqués a Quima Jaume a la creació poètica (2001), Premi Nacional de la Crítica (2002), Premi Lletra d'Or (2017), Premi de la Crítica Catalana (2017), Premi Cavall Verd Josep Maria Llompart de poesia (2017) i Medalla d'Or de la Ciutat de Vic (2018).

Altres llibres de l'autor

 • AL LLINDAR DE L'ARA
  Titulo del libro
  AL LLINDAR DE L'ARA
  SOLA, LLUIS
  Al llindar de l'ara és, com diu el professorEnric Bou al pròleg, un "llibre de llibres" queofereix al lector cinc re...
  Disponible en 4 dies

  13,00 €

 • ENTRE BELLESA I DOLOR
  Titulo del libro
  ENTRE BELLESA I DOLOR
  SOLÀ, LLUÍS
  Lluís Solà (Vic, 1940) és membre fundador i director de la revista Reduccions (1977). És autor i director de teatre....
  Disponible en 2/3 dies laborables

  19,90 €