CUINA MES EXQUISIDA DE LA COSTA BRAVA, LA

CUINA MES EXQUISIDA DE LA COSTA BRAVA, LA

Editorial:
EL FARELL
Any d'edició:
Matèria
Cuina
ISBN:
978-84-92811-99-1
Pàgines:
128
Enquadernació:
Rústica
Disponibilitat:
estoc disponible

16,00 €
Comprar

A tot el m-n sÕutilitza el morter per a picar, moldre o barrejar coses, per? queda clar que nom?s a Catalunya la picada sÕha ordenat, sÕha normalitzat i avui ?s una marca identit?ria de la nostra cuina. La picada ?s m?s que un conjunt dÕelements o aliments picats amb la funci- de donar un plegat de matisos a un plat. Es com un petit univers que fa modificar el darrer gust i/o textura dÕuna preparaci-. Es podria explicar com una reconcentrada bomba de sabors on sÕinvolucren, sense excepci-, tots els sentits humans. Un desplegament, rarament finit de combinacions, que fa dÕaquest emblema de la Cuina Catalana una important eina per a poder entendre el seu fonament i posterior bastiment. La picada acaba de definir els plats, els vesteix, els arrodoneix i els d-na una personalitat aconseguint que cadascun tingui el seu car?cter. El recull de les 182 receptes dÕaquest llibre busca donar una ?mplia visi- tant de lÕhist?ric recorregut com dels diferents usos del preuat recurs. Coneixerem les picades antigues de la cuina romana, les de la cuina medieval, de la cuina de la Renaixena, les de principis del s. XX, i ?s clar, les picades de la cuina vigent o actual. Copsarem les diferents aplicacions ats que poden esdevenir amaniments o acompanyaments, salses, suquets, poden fer enaltir o transferir el seu nom al plat.

Altres llibres de l'autor

  • LA CUINA DE LLEIDA, LA VALL D'ARAN I LA FRANJA
    Titulo del libro
    LA CUINA DE LLEIDA, LA VALL D'ARAN I LA FRANJA
    FÀBREGA, JAUME
    Allioli de codony, panadons d’espinacs, caragols a la brutesca, olla aranesa, girella, trinxat, cassola de tros, con...
    estoc disponible

    23,00 €

  • RATAFIES
    Titulo del libro
    RATAFIES
    FÀBREGA, JAUME
    Aquest llibre de receptes ens ensenya a fer licors a casa --ratafies, licors d'herbes, d'espècies i de fruites-- per...
    Disponible en 2/3 dies laborables

    7,50 €

  • L'ESSÈNCIA DE LA CUINA CATALANA
    Titulo del libro
    L'ESSÈNCIA DE LA CUINA CATALANA
    FÀBREGA, JAUME
    En aquest llibre, Jaume Fàbrega, un dels crítics gastronòmics més importants dels territoris de llengua catalana, en...
    Pendent de confirmar

    16,50 €

  • TOTES LES SOPES
    Titulo del libro
    TOTES LES SOPES
    FABREGA, JAUME
    La sopa, probablement, és l'aliment cuinat més antic de la Humanitat. El seu origen és al Neolític, quan amb eldesco...
    Pendent de confirmar

    12,50 €

  • MENJANT AMB AMICS I CONEGUTS
    Titulo del libro
    MENJANT AMB AMICS I CONEGUTS
    FABREGA, JAUME
    Disponible en 2/3 dies laborables

    21,00 €